IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните продажби на iPhone запазват добрите резултати на Apple?

Анализаторите очакват продажбите на ключовите продукти на компанията да ѝ помогнат да покаже по-добри резултати за тримесечието спрямо миналата година

10:15 | 27.04.15 г.
Силните продажби на iPhone запазват добрите резултати на Apple?

Когато миналия месец Apple обяви финансовите си резултати през януари, тя разкри, че нетната ѝ печалба е достигнала 18 млрд. долара, а това се оказа най-печелившото ѝ тримесечие, откакто е публична компания.

Този понеделник фирмата трябва да обяви резултатите си за новото тримесечие, което завърши на 28-и март. Данните няма да надскочат тези от предишния период, когато Apple пусна новите си телефони iPhone и се радваше на особен интерес към продуктите си по време на празничния сезон и на глада на потребителите към устройства с по-големи екрани, пише Wall Street Journal.

Въпреки това анализаторите очакват силни продажби на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които да стоят в основата на едно наистина силно тримесечие. Смартфонът е ключовият продукт на компания, който се радва на най-високи маржове на печалба в момента.

Забавянето на растежа на пазара на смартфони води до спад в цените и засилване на конкуренцията между производителите на мобилни телефони, но Apple все още стои далеч от всичко това. С последните си смартфони компанията направи нещо, което рядко може да се види в индустрията - спечели пазарен дял, вдигайки цените на продуктите си.

Анализаторът на Credit Suisse Кулбиндер Гарча твърди, че Apple запазва 90% от потребителите на iPhone и печели нови потребители на пазара на висок клас смартфони. Според експерта в края на 2014 г. в употреба са били 400 млн. телефона с марката iPhone.

В резултат от това Гарча твърди, че сезонният спад в продажбите на iPhone през това тримесечие няма да бъде толкова голям, колкото в миналото. Той твърди, че Apple е продала 60 млн. телефона по време на тримесечието, което е значително по-малко от продадените 74,5 млн. през тримесечието, завършило през декември, но е с 37% повече спрямо продаденото през същия период миналата година.

Анализаторите смятат, че Apple е генерирала печалба от 2,16 долара на акция при приходи от 56,1 млрд. долара през новото тримесечие според Thomson Reuters. Година по-рано компанията обяви печалба от 1,66 долара на акция при приходи от 45,6 млрд. долара.

Днешните резултати няма да включват продажбите на Apple Watch, чиито продажби започнаха скоро.



Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още