IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаквания за повишение на лихвите след срещата на Фед подкрепиха долара

Икономиката и пазара на труда в САЩ продължават да се засилват, смятат централните банкери

11:37 | 30.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Очаквания за повишение на лихвите след срещата на Фед подкрепиха долара

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар поскъпна спрямо кошница от десет основни валути, след приключилата вчера среща на Федералния резерв на САЩ. Централните банкери са оптимистично настроени за икономическото състояние на страната, създавайки сериозни надежди за предстоящо повишение на лихвите през септември. Пазарните участници ще очакват с повишено внимание данните за БВП на САЩ, тъй като положителните данни могат да подсилят още повече очакванията към Фед.

След приключилото двудневно заседание централните банкери заявиха, че икономиката и пазара на труда в САЩ продължават да се засилват. По този начин от институцията оставиха впечатление, че е възможно да повишат лихвите още на следващата си среща през септември. Централните банкери подчертаха, че икономиката е преодоляла забавянето от първото тримесечие и в момента е в процес на „умерен растеж“.

По-късно днес ще бъде изнесен важният доклад за прогнозния БВП на САЩ за второто тримесечие. Прогнозите са, че икономиката ще се завърне към растежа след слабото първо тримесечие. Специалистите са на мнение, че при изнасяне на по-слаби стойности за растежа на икономиката от прогнозираните, това ще подкопае значително оптимистичните очаквания за повишенията на лихвите от страна на Фед.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Доларът поскъпва спрямо еврото за четвърти пореден ден. В сряда цената проби психологическото ниво при 1,1000, което в момента представлява и най-близкото ниво на съпротива за двойката В случай, че възходът за зелените пари продължи, можем да очакваме достигане до подкрепата при 1,0915, а след това и около образувалото се двойно дъно при 1,0815.

GBP/USD

Двойката продължава своето движение в рейндж около нивата при 1,5600. Опитите на британската лира за поскъпване за момента са ограничени от съпротивата около 1,5670, а в случай, че това ниво бъде преминато и цената на дневна база завърши над него, можем да очакваме поскъпване до върховете от средата на юни около 1,5900. От друга страна, нивото около 1,5555, продължава да оказва ключова подкрепа за двойката.

USD/JPY

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още