IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley готви "кралски" Mulsane

Модификацията Majestic е предназначена преди всичко за арабски шейхове

15:18 | 27.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bentley</em></p>

Снимка: Bentley

Катарският дилър на Bentley Motors - компанията Al Wajba, подготови специална модификация на флагмана на марката Mulsane. Седанът е получил името Majestic и е посветен на традиционните ценности за клиентите на марката в арабския свят - уважение към монархията и любов към семейството.

От автомобила ще бъдат пуснати само 15 бройки, като 5 от тях вече са поръчани от клиенти в Катар. Всички машини са в цвят "слонова кост" с контрастна тънка линия, преминаваща успоредно по каросерията. Седанът е оборудван и със специални 21-цолови джанти Mulliner от лека сплав. 

Салонът на луксозния автомобил е в бледо-кремови тонове с елементи от дърво и естествена кожа. Специална черна завеса осигурява уединението на возещите се на задната седалка пасажери. На голяма част от детайлите на интериора като задните седалки, масичката за поставяне на iPad и праговете, е поставено името Majestic. Освен това всяка от лимузините разполага с хладилник за напитки с чаши, които са ръчна изработка.

От компанията-производител не разкриха технически подробности за автомобила, но се очаква той да не се отличава от стандартния модел. Базовото Bentley Mulsane се задвижва от 5.75-литров V8 с мощност 512 к.с., а при версията Mulsanne Speed същият мотор предлага 538 к.с.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още