IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново устройство позволява комуникация през социалните мрежи по време на шофиране

Технологията ще позволи на водачите да пращат и получават съобщения и да обновяват статуса си, без да вдигат ръце от волана

11:39 | 24.03.11 г.
Ново устройство позволява комуникация през социалните мрежи по време на шофиране

Устройството Super Tooth HD и приложението му Super Tooth Handsfree Assistant ще позволят на шофьорите да научават новости и да изпращат съобщения в социалните мрежи, а също така и да четат и изпращат мейли и съобщения от телефона си, без да използват ръце. За това съобщава техноблогът Gizmag.

Иновативната технология се поставя на сенника на автомобила. На устройството има два микрофона за записване на речеви команди, 5,4-ватов усилвател и два високоговорителя.

Джаджата се свързва с мобилния телефон посредством Bluetooth технология. Тя е съвместима с всички съвременни смартфони, а и с модели от по-стари поколения, поддържащи функцията за безжичен пренос на данни.

Производител на устройството е френската компания Super Tooth. Очаква се продажбата му да започне в началото на април тази година, а цената ще бъде 129 долара.

В много страни в момента на водачите на моторни превозни средства им е забранена употребата на мобилни телефони за изпращане на кратки текстови съобщения. Появата на това устройство обаче ще направи възможно не само изпращането, но и получаването на съобщения, без да се налага шофьорът да вдига ръцете си от волана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още