IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota възстановява производството на Prius заради голямото търсене

Следваща стъпка е възобновяването на производството на луксозните марки на Toyota, които също са обект на търсене

09:42 | 28.03.11 г.
Toyota възстановява производството на Prius заради голямото търсене

Миналата сряда японският производител на коли Toyota Motor Co. съобщи, че отлага за неопределено време представянето на новата версия на хибридния миниван Prius заради прекъсването на доставката на части след земетресението в страната.

От днес обаче производството на три модела с хибриден бензиново-електрически двигател, включително на популярната марка Prius, ще бъде възстановено, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирайки съобщение на компанията. Тези модели са Prius, Lexus HS250h и CT200h.

Всички 18 фабрики, които сглобяват автомобилите на Toyota и Lexus в Япония, бяха затворени заради земетресението. Това се отрази върху пазара и близо 140 хиляди автомобила не излязоха от заводите за това време, припомня Ройтерс.

Решението си за възстановяване на работата на фабриките концернът обясни със засиленото търсене на хибридни автомобили, включително на чуждестранните пазари.

Следващата стъпка е възобновяване на производството на луксозните марки на Toyota Motor Co., които също са обект на силно търсене.

След земетресението и последвалото цунами от 11 март от компанията спряха работата в заводите си в Япония, следвайки призива на властите за пестене на електроенергия с цел по-бързо преодоляване на последиците от природното бедствие, припомня ИТАР-ТАСС.

Кога обаче ще бъде представена новата версия на Prius, чийто дебют също бе отложен заради природното бедствие, така и не става ясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още