IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin все пак ще инвестира в нови модели

Британската компания ще разкрие плановете си на автосалона в Женева

16:09 | 29.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Aston Martin все пак ще инвестира в нови модели

Един от главните инвеститори на Aston Martin - частният италиански фонд за дялови инвестиции Investindustrial S.p.A., е готов да осигури финансиране за разработка на нови модели на британската марка. Това съобщава изданието Automotive News Europe, което цитира председателя на Съвета на директорите на Investindustrial Андреа Бономи.

Италианците купиха 37,5% от акциите на автомобилната марка от кувейтската инвестиционна група Investment Dar през 2012 г. Тогава вложението бе направено с разчет между 7 и 10 години. По думите на Бономи, автопроизводителят има план за развитие и Investindustrial от самото начало е готова да го обезпечи материално. Очаква се по време на автосалона в Женева през март новият шеф на Aston Martin - Анди Палмър, да разкрие подробности за стратегията.

В момента британците са единственият в света независим производител на суперколи, който не принадлежи на някой от големите концерни. Освен Investindustrial големи акционери в Aston Martin са кувейтските компании Investment Dar и Adeem Investment Co. Германският концерн Daimler също има 5% от акциите.

Очаква се парите, осигурени от Investindustrial, да отидат за нови модели. Компанията вече регистрира индексите DB10, DB11, DB12, DB13 и DB14, като първият бе използван за означение на новия автомобил на Джеймс Бонд, използван в най-новия филм за легендарния агент на британските служби. Машината засега е само концепт, който предстои да излезе и в серийно производство.

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

Финанси виж още