IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин задължи министрите да се отчитат за всяка по-голяма лична покупка

Ще трябва да декларират коли, жилища и акции

13:30 | 24.05.15 г. 37
Путин задължи министрите да се отчитат за всяка по-голяма лична покупка

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава членовете на правителството да отчитат разходите си при всяка крупна покупка, независимо дали става въпрос за поземлен имот, жилище, кола или акции, дори ако разходите не превишават съвкупния доход на семейството за три години, предаде Интерфакс.

За целта е внесена поправка по инициатива на министерския съвет и във федералния конституционен закон "За правителството на Руската федерация". 

Според предишната действаща редакция членовете на правителството бяха задължени да представят сведения за своите разходи, а също за разходите на своите съпрузи и непълнолетни деца при всяка сделка по закупуване на поземлен имот, друга недвижима собственост, транспортно средство, ценни книжа, акции, ако сумата на сделката превишава общия доход на министъра и неговата съпруга за последните три години, предшестващи сделката.

Сега последното условие отпада. Внася се и уточнение, че членовете на правителството нямат право да се занимават с предприемателска дейност лично или чрез доверени лица, включително да участват в управлението на стопански обект независимо от неговата организационно-правна форма, освен ако не им е поръчано от правителството да участват в управлението на тази организация.

Освен това министърът е длъжен да предава за времето, докато е на този пост, ценните книга, които притежава, на доверително управление в съответствие с гражданското законодателство.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

36
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Възход от кое? От коя точка?Който е чел знае, ама ти явно не си чел много-много. Е-именно мави пускаше тука едни линкове с цитати от изказвания от НС по време на ВСВ. Да видиш каква татковина оставя царският режим. Ако го помолиш съм сигурен, че няма да ти откаже да ти ги даде.Искаш ли да извадя сравнителният БВП на глава на населението, по години, за да видим кое как???А ако ти е мило за БГ няма как да гледаш толкова едностанчиво на нещата и да лъжеш като ***. Та избягвай да ме облъчваш с мантри, още повече глупави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
A March 2010 poll[2] by Research & Branding Group showed that 65% considered Ukrainian as their native language and 33% Russian. http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Ukraineне ми се търси оригиналният източник, ако искаш да го оборваш(щото уикито е все едно цитираш ЕЖК)-намери го ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 0 rate down comment 0
roli5
преди 8 години
И къде ги намери тези 30%,детенцето ми?То всички в Украйна говорят руски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 1 rate down comment 1
roli5
преди 8 години
Здрасти,календарче!Не спиш ти,не спиш!Сигурно съм глупав или недочел,но не обичам пространни анализи и обяснения да драскам.Понеже ти не си от глупавите момчета не може да не знаеш за икономическия възход на БГ през периода 1931-1942 г.Какво да обяснявам?Който е чел,знае.Това включва и ВСВ.Имам резерви към Раша,но никъде не хваля САЩ.Наистина в света има само интереси!Та всеки читав човек трябва да обича Родината си.Е аз съм един от тези ..........Ако ти е мило за БГ няма как да обичаш Русия..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
то не те са таргета...аз на роли няма какво да му обясня той знае по-добре от мен всичко:) но се надявам поне малко да разсея мъглата всред случайно четящите:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Хаха... Ти и още един, за съжаление рядко пишещ тук с ник pinocchio или нещо подобно, имате уникална дарба да се отнасяте с търпение, научен интерес и дори с умиление към подобни ***, както Жан Батист Лемарк се е отнасял към дисекцията на любимите си Безгръбначни... хахаха!Аз обаче наистина съм невъзпитан, но всеки си има кусури... Повечето ми професори едно време също бяха невъзпитани. хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 5 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
С две думи-исках да ти кажа, че точно както сегашният ни премиер имаш грозният навик да обвиняваш някой в твоите прегрешения. Какво уважение заслужаваш след това, моля да ми обясниш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 5 rate down comment 6
kalendar
преди 8 години
Та да ти кажа-когато Русия е била зле, ние сме били също зле. И обратното. Това го казвам за жалост и можеш да се разровиш из коментарите ми и да ми посочиш баре един да е про-руски настроен. Сега Русия е зле, ама ние сме по-зле. Заплатите им са с едни 30% над нашите(само като пример). Да-руснаците никога не са ни мислили доброто, в смисъл никога не са ни искали като суверенна държава. Запада е още по-зле. За да им влезем в сферата на влияние трябваше "доброволно"(мен никой не ме е питал, ама нейсе) да се откажем от суверенитетът си. И като влязохме какво прокопсахме? Трябва да си много ***, да не виждаш това. В световната политика няма приятели, има интереси. Не са вечни, както твърдят англичаните, но те са и от доста скоро на политическата сцена, та късогледството им е простимо. И не виждам как нашият интерес към руските пазари(където все още има ужасно много хора, израснали с български продукти, т.е.-потенциални наши купувачи) трябва да бъде игнориран.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 6 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
Аз, без да съм адвокат на Мави, в тая другата тема те питах къде мога да я прочета тая глупост в исторически извор. Освен това ти лъжеш, като(спокойно можеш да ме наречеш и мен невъзпитан, не ми дреме много от твоето мнение) дърт ***. Mavi Goz:"Да започнем с това, напр. - кога България е била довбре?" roli5:"Например през целият период на ВСВ.". Това ти е целият коментар. От което просто се предполага, че си най-вероятно глупав, или недочел, а най-вероятно и двете. Мави не се е изложил много с неговите 50%, щото както аз описах по-долу в Украйна над 30% матерен им е руският, а спокойно можеш да предположим, че има доста хора, които си мечтаят за връщането на СССР, когато Украйна е била перлата на тая част от света(след ВСВ). Та, не случайно Янукович печелеше избори. И за да спечели опозицията трябваше няколкостотин хиляди да се изнесат като бежанци в Русия и да се извадят няколко региона от изборната карта(Крим, Донецк, Луганск и т.н.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 4
Сините камъни
преди 8 години
За мен е по-важно, че в Русия следват на Рузвелт идеята, за Glass Steagal, https://larouchepac.com/glass-steagallАко слуховете са верни, че и Орбан се насочва към простата лихва да възстанови, чакат ни интересни събития!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още