IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският долар и корпоративните отчети подкрепиха ръста на борсите в Азия

Доларът успя да задържи печалбите, след като скочи до най-високите си нива от около 3 седмици спрямо кошница от шест валути

12:07 | 16.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсовата сесия на азиатските пазари приключи предимно с ръстове, като инвеститорите следяха корпоративните отчети и поскъпването на долара, съобщи CNBC.

Силните данни за продажбите на дребно в САЩ през юли повишиха очакванията за затягането на паричната политика от страна на американския Федерален резерв. „Пазарите продължават да се фокусират върху ниската инфлация, но със затягането на пазара на труда и стабилния ръст преобладаващото мнение във Фед е, че ниската инфлация е временно явление“, коментира Роб Карнел от ING.

Доларът успя да задържи печалбите, след като скочи до най-високите си нива от около 3 седмици спрямо кошница от шест валути. Доларовият индекс е на ниво 93,872 пункта, след като по-рано се повиши до 94,139 пункта.

Ръстовете при долара обаче бяха ограничени от това, че пазарите все още следят геополитическото напрежение около Северна Корея.

Един долар се обменяше за 110,78 йени.

В Австралия биофармацевтичната компания CSL отчете ръст от 24% в годишната нетна печалба. Акциите й обаче поевтиняха с 1,5%.

Акциите на Westfield Corporation поскъпнаха с 1,85%, след като веригата магазини за търговия на дребно обяви печалба за полугодието в размер на 589 млн. долара.

По-късно в сряда се очакват отчетите на Tencent и Cathay Pacific.

Международният валутен фонд (МВФ) повиши прогнозите си за ръста в Китай. Между 2017 и 2021 г. се очаква растежът да е средно 6,4 на сто. МВФ обаче предупреждава, че има риск от опасно висока задлъжнялост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още