IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съмнения за ебола в Русия

Сътрудник на Червения кръст, работил в Сенегал и Гвинея, е настанен в специализирана болница в Усурийск

09:04 | 01.02.15 г. 2
Съмнения за ебола в Русия

Сътрудник на Червения кръст, работил известно време в Сенегал и Гвинея, е бил хоспитализиран днес в югоизточната част на Русия заради подозрения, че е заразен с вируса ебола. Това е научил кореспондент на агенция ТАСС от службата по здравеопазване към администрацията на Приморския край.

Мъжът е настанен в специализирана болница в град Усурийск. Взетите кръвни проби са изпратени за анализ в лаборатория в Новосибирск.

Мъжът е пристигнал в неделя с полет до Владивосток (административен център на Приморския край - бел. ред.) от Москва. По време на полета температурата му рязко се повишила и състоянието му се влошило.

От службата по здравеопазване са уточнили, че всички пасажери от полета са преминали медицински прегледи, след което са се прибрали по домовете си. Те ще останат известно време под наблюдението на местни лекари.

До момента в Русия не е имало потвърден случай на заразяване с вируса ебола. Имаше съмнения за заразена с вируса пътничка от полет от Париж за Москва на 19 януари. Опасенията на медиците тогава не се потвърдиха.

По данни на Световната здравна организация към 25 яунари 22,1 хил. души в света са били заразени с ебола, а над 8,8 хил. са починали. Най-много жертви има в Либерия - 3,7 хил., а болните там са 8,6 хил.

През ноември в България също имаше съмнения за случай на заразен с ебола, но те не се потвърдиха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Не разбрахте ли, че тая ебола е само повод американски войски да влязат в някои африкански държави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
abdul
преди 9 години
Няма и два дена от както Ви казах, че социализъма води до ебола и хоп... вече им я пуснаха.. :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още