IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция и редица страни от Арабската лига засилват икономическите си връзки

Специализирана работна група ще проучва възможностите за увеличаване на инвестициите

21:43 | 20.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Турция и редица страни от Арабската лига засилват икономическите си връзки

Турция и редица страни от Арабската лига се договориха в Кувейт за засилване на икономическото сътрудничество, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

На срещата в Кувейт турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи и министри на икономиката, търговията и инвестициите от страни от Арабската лига изтъкнаха необходимостта от ускоряване на прилагането на програми за увеличаване на стокообмена и засилване на икономическото сътрудничество между Турция и арабските страни.

Днешната среща е второто подобно събиране.

Министрите се договориха за създаване на специализирана работна група, която да проучва възможностите за увеличаване на инвестициите, се казва в съвместно изявление на министрите.

Нихат Зейбекчи заяви днес, че търговският стокообмен между Турция и страните от Арабската лига е достигнал 53 млрд. долара в края на 2014 година., а в началото на 2017 година се очаква да достигне 70 млрд. долара.

Министрите, участвали в срещата в Кувейт, призоваха за подобряване на инвестиционната среда както в Турция, така и в арабските страни. Те отправиха призив за засилване на сътрудничеството в сферата на услугите и строителния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още