IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимната олимпиада през 2018 година ще се проведе в южнокорейския Пьонгчан

Третият по големина град в страната изпревари в гласуването Мюнхен и френския алпийски курорт Анеси

23:04 | 06.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Зимната олимпиада през 2018 година ще се проведе в южнокорейския Пьонгчан

Южнокорейският град Пьонгчан спечели домакинството на зимните олимпийски игри през 2018 година, съобщава gol.bg. Градът спечели мнозинството от гласовете на 103-та делегати още на първия тур от гласуването.

Той победи в конкуренция на Мюнхен и френския Анеси. Германците разчитаха на това, че имат опита от летните олимпийски игри през 1972 година и щяха да използват много от съораженията, построени тогава.

Анеси пък е домакин на първите зимни олимпийски игри през 2024 година и е един от най-известните зимни курорти във френските Алпи.

Въпреки това гласуването спечели Пьонгчан. Корейците използваха лозунга "нови  хоризонти" и се възползваха от факта, че Корея никога не е била домакин на зимни олимпийски игри, а като цяло Азия има само две домакинства - и двете в Япония.

Така третият по големина град в Южна Корея спечели домакинството на зимни олимпийски игри от третия опит. Корейците бяха победени за домакинството през 2010 година от Ванкувър и за 2014 година от руския Сочи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още