IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албена започва изплащането на дивидента за 2009 от четвъртък

Срокът за изплащане на дивидентите е до края на годината, като след това те ще се изплащат след заявление до дружеството

17:18 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Албена започва изплащането на дивидента за 2009 от четвъртък

От 16 септември (четвъртък) Албена АД започва изплащането по банков път на дивидента за 2009 (50 ст. на акция бруто), се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

За акционерите с клиентски подсметки при инвестиционен посредник средствата ще бъдат изплатени чрез „Централен депозитар“ АД.

За физическите лица с лични сметки в „Централен депозитар“ дивидентът ще се изплаща чрез клоновете на „Банка ДСК“ ЕАД срещу представяне на документ за самоличност.

Срокът за изплащане на дивидентите е до края на годината. От следващата година те ще се изплащат след заявление до дружеството.

Акциите на Албена са без изменение в днешната търговия на БФБ на ниво от 70 лв. за брой, което представлява повишение от 69% от началото на годината и ръст от 79% за последните 12 месеца.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 299,1 млн. лв.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още