IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДЗИ-Общо застраховане отново е застраховател на годината

Създадено през 1946 г. ДЗИ е дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар

09:47 | 19.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Специалната статуетка, която ДЗИ получи. <em>Снимка: Компанията</em></p>

Специалната статуетка, която ДЗИ получи. Снимка: Компанията

За пети пореден път „ДЗИ-Общо застраховане” EАД получи приза „Застраховател на годината”.

Най-високото отличие в застрахователния бранш у нас бе връчено на Коста Чолаков – председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ, който изказа благодарност на клиентите и търговските партньори за доверието към компанията.

„Несъмнено тази награда е признание и за нашите търговски екипи, служители, както и за колегите от отделите и центровете за обслужване на щети, които успяха да се справят блестящо с предизвикателствата, които 2014 година ни поднесе, за което им благодаря и им посвещавам тази награда“, каза при получаването на отличието Чолаков.

Престижната класация „Застраховател на годината“ се организира от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Критериите за избор на „Застраховател на годината” са: пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност, дял на техническите резерви, нетен коефициент на разходите. Номинации и решение на експертно жури определят победителите всяка година. 

Създадено през 1946 г. ДЗИ е дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа компанията достига до своите клиенти и партньори на територията на цялата страна. Компанията разработва и предлага пълна гама продукти в направления Общо застраховане и Животозастраховане, както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове. Експертите на ДЗИ на базата на своя опит и благодарение на активен международен обмен в рамките на КВС Груп разработиха редица иновативни решения, както в продуктовото портфолио, така и в обслужването на клиенти и посредници.

ДЗИ запазва своите изключително високи показатели за стабилност, тъй като компанията е лидер сред българските застрахователи: по съотношение заделени резерви спрямо спечелени премии, както и по размер на ликвидните активи.

Дружеството заема втора позиция по резултат от инвестиционна дейност сред българските застрахователи, както и по финансов резултат сред шестте застрахователни компании с най-голям пазарен дял в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още