IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнението на бюджета на Столичната община до юни е 40% от заложеното

193 млн. лв. са събраните данъци за първите пет месеца от годината, което е 48% от планираното за 2011 г.

16:09 | 02.06.11 г.
Изпълнението на бюджета на Столичната община до юни е 40% от заложеното

Изпълнението на бюджета на Столичната община до края на май е 40% от заложените показатели за 2011 г., съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТА.

За отчетния период са постъпили 224,1 млн. лв. приходи, което е с 6,5 млн. лв. повече от същия период за миналата година.

Очаквано преизпълнение се отбелязва и на данъчните приходи. До края на май са събрани 193 млн. лв., което е с 8,9 млн. лв. повече от същия период на 2010 г. В процентно изражение приходите от местни данъци и такси достигат 48% от заложените за годината.

Общата сума от събраните такси за битовите отпадъци е 74, 81 млн. лв., или 41% от планираните годишни приходи.

Кметът посочи, че е създадена организация за установяване на недекларираните имоти от фирми или физически лица. Като пример тя даде новия завод на фирма "Надин", където инспектори са установили подобен порпуск.

От сделката за "Кремиковци" в общината са постъпили 4,7 млн. лв., съобщи заместник-кметът Мария Бояджийска. Според нея след започването на удовлетворяването на кредиторите се очакват още 9 млн. лв. от неплатени такса "смет" и данък "сгради".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още