IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите, бюджетът и изборът на подуправители на БНБ на фокус през седмицата

Народното събрание трябва да гласува и редица законопроекти

08:48 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лихвите, бюджетът и изборът на подуправители на БНБ на фокус през седмицата

Лихвите по кредитите и по депозитите, състоянието на държавния бюджет през полугодието и изборът на подуправители на централната банка приковават вниманието през седмицата.

Народните представители трябва да приемат и няколко закона на второ четене. Сред тях са Законопроектът за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване и на Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и посредници.

Ето и кои ще са по-важните икономически и корпоративни новини, които привличат вниманието в последната седмица на юли.

В понеделник (27 юли) Българска народна банка (БНБ) ще публикува своята лихвена статистика. От данните, които ще са за юни, ще разберем как се движат лихвите по кредитите и по депозитите.

Националният статистически институт (НСИ) ще оповести информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през юни.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на Енемона АД и Фонд за инвестиции в недвижими имоти - ФИНИ АДСИЦ.

Във вторник (28 юли) ще се проведе поредното извънредно заседание на Народното събрание (НС). На него ще се гледат Законопроектът за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване на второ четене, предложените въпроси за провеждане на референдум заедно с местните избори, ще се избира Комисия за произвеждане на тайно гласуване при избора на омбудсман и ще се реши дали да бъде удължен срокът на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в България.

От централната банка очакваме данни за брутния външен дълг към края на май, а от НСИ – информация за бизнес климата през юли.

В сряда (29 юли) би трябвало НС да избере подуправителите на БНБ – Калин Христов за втори мандат като подуправител на управление „Емисионно“, Димитър Костов - за ръководител на управление „Банков надзор“ и на Нина Стоянова, която да застане начело на управление „Банково“, тъй като изборът не присъства в дневния ред на народните представители във вторник.

За сряда е организиран и национален протест по повод планираното увеличение на енергийните цени от 1 август.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Енергоремонт Холдинг АД.

В четвъртък (30 юли) НСИ ще публикува данни за производството и доставките на енергийни продукти през май, както и за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юни.

30 юли е датата на аукциона за неизползваните права от увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ.

На този ден ще заседават акционерите на Енерго-Про мрежи АД и на Интерхотели АД.

В петък (31 юли) Министерството на финансите ще оповести данни за състоянието на държавния бюджет към юни 2015 г.

НСИ ще представи статистика, касаеща обслужените пътници и обработените товари на летищата, натоварените и разтоварените товари в речните и морските пристанища през 2014 г.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния си отчет за своята дейност.

В петък ще се съберат акционерите на ЗСК-Лозово АД и Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още