IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови три дружества ще могат да бъдат приватизирани с компенсаторки

Целта е да се повиши инвестиционният интерес към компаниите, реши Министерският съвет

13:06 | 09.04.14 г.
Нови три дружества ще могат да бъдат приватизирани с компенсаторки

Още три държавни дружества - „Свободна безмитна зона – Бургас“, „Свободна зона – Пловдив“ и „Транзитна търговска зона – Варна“, ще могат да бъдат приватизирани с непарични платежни средства, решиха министрите по време на днешното си заседание.

Правителството актуализира списъка с търговските дружества с държавно участие, които ще могат да се приватизират с компенсаторни инструменти.

И трите дружества са били многократно обявявани за раздържавяване в периода 2009 – 2013 година, посочват от правителствената пресслужба. С включването на възможността за продажба чрез компенсаторни инструменти от кабинета се надяват да повишат инвеститорския интерес към дружествата.

С промените, които направи правителството днес, се заличават 80 дружества. За тях са отпаднали изискванията да присъстват в списъка, защото вече са били продадени на частен инвеститор, удовлетворени са реституционни претенции или са закрити.

За 19 дружества е променен размерът на държавното участие, предвидено за продажбата с непарични средства и затова също са били извадени от списъка. 

Промените в списъка са одобрени от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Пълния списък с дружествата може да бъде намерен на сайта на агенцията. 

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Компенсаторни записи(BLKD)

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още