IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските търговци на дребно отчетоха кражби и измами за 3,4 млрд. паунда

Кражбите от клиенти са отговорни за 36% от изгубените ползи за бизнеса на Острова

12:00 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Британските търговци на дребно отчетоха кражби и измами за 3,4 млрд. паунда

Британските търговци на дребно са изгубили около 3,4 млрд. паунда заради кражби, измами и административни грешки през 2012 г., сочи ново изследване, цитирано от Financial Times.

Кражбите остават най-значителният проблем за търговците на дребно в Обединеното кралство. Престъпленията, които умишлено извършват посетителите на магазините на Острова, са отговорни за около 36 на сто от изгубените ползи на бизнеса.

Според доклада докато броят на кражбите с взлом отбелязва постоянен спад в последните години, то ръст се наблюдава при кражбите на скъпи храни, като прясно месо и сирене.

"През изминалата година търговците на дребно със сигурност са направили голяма крачка в борбата с дребната престъпност. Времената обаче все още са трудни за много семейства в цялата страна, откъдето идва и увеличението на кражбите на скъпи храни", заяви Ръсел Холанд, мениджър за Великобритания в Checkpoint Systems.

Кражбите от страна на персонала са оценени на една трета от всичките кражби на Острова. Резултатът е сходен с данните от други страни от континента.

Въпреки това търговците на дребно в Обединеното кралство като цяло страдат по-малко от злоупотреби в сравнение с други страни по света, като например САЩ. Във Великобритания около 1,2% от складовите наличности се губят под една или другата форма. В САЩ този показател е 1,5 на сто, докато в развиващи се страни, като Мексико и Бразилия, достига 1,6%.

Повече за търговията на дребно може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още