IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египет чества 40 години от Арабско-израелската война

Привърженици на Мурси организираха демонстрации в няколко големи града, сблъсъците отнеха живота на 44 души

14:50 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Египет чества 40 години от Арабско-израелската война

Докато управляващите от временното правителство в Египет отбелязаха 40 години от Арабско-израелската война, привърженици на бившия президент Мохамед Мурси организираха демонстрации в няколко големи града в страната. Сблъсъците отнеха живота на 44 души.

Докато на площад Тахрир имаше военен парад и тържествена програма, в кварталите на Кайро полицията използва сълзотворен газ и сила, за да разпръсне протестиращите.

В официално изявление ислямистката „Партия на свободата и справедливостта“ определи действията на властите като престъпление срещу мирни демонстранти, и отново призова международната общност да не остава безучастна към случващото се в Египет.

Вчера, в телевизионна реч, временният президент Адли Мансур обеща, че новата конституция по която работи правителството, ще бъде така съставена, че да удовлетворява всички египтяни. След като бъде завършена, няма да има пречка пред провеждането на нови избори, категоричен е той.

Вижте коментара по темата на редкатора на Bloomberg Елиът Готкин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още