IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При изпълнение на всички условия България ще спечели и да не влиза в еврозоната

Mоже би е дошло времето да се направят всички отлагани реформи в поредица от сектори, твърди преподавателят в УНСС доц. Ангел Марчев

21:55 | 13.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няма спор, че намерението на правителството ни България да влезе в еврозоната, както и сигналът, който получихме вчера, са много силен и позитивен сигнал за инвеститорите. Това коментира доц. Ангел Марчев, преподавател в УНСС, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Ако действително има такава политическа воля, каквато правителството показва за това твърдо да влезем и да изпълним процедурата, може би е дошло времето да се направят всички отлагани реформи в поредица от сектори“.

Според него страната ни ще спечели, ако изпълни всички условия, дори без да влиза в еврозоната.

„Един от основните рискове при влизането в еврозоната е, че когато нямаш собствена парична политика, си намаляваш монетарните възможности за политика. Но когато имахме пълната автономия преди 20 години, направихме толкова гафове, че май е по-добре да не ни се оставя в ръцете. Просто политически изкушението да действаш с монетарни инструменти от сега за следващия избори е много голямо и явно не сме достигнали зрелостта да го спираме“.

„Реално големите негативи сме си ги платили вече – таксата за влизане си я платихме през последните 20 години с валутния борд“, коментира още доц. Марчев.

Вижте видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Това е вярно.Обаче как да бъдат спрени престъпниците като ББ, Цв.Цв., Пеефски, Доган, Ковачки, Донев и др. под. да крадат обществени средства и да спрат да генерират корупция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още