IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботи вместо затворници работят в затвора „Санта Рита“

Eлектрическата инсталация на стойност 11,7 млн. долара е намалила сметките с 2,5 милиона долара на година

17:36 | 05.10.13 г. 4
Роботи вместо затворници работят в затвора „Санта Рита“

Затворът „Санта Рита“ е единственият в света, който е наел роботи, които да вършат работата на затворниците. Той се намира само на 60 километра от Силициевата долина, а 25-те робота са достатъчни, за да свършат работата на 50 затворника.

Те носят прането и храната до всяко помещение и се връщат обратно. Благодарение на тях се спестяват и ресурси и се повишава сигурността, защото ще са необходими надзиратели, които да наглеждат криминално проявените докато работят.

Високотехнологичният затвор се е превърнал в дом на енергийните иновации. Персоналът си осигурява сам тока и ако спре, то няма проблем, защото за 4 секунди си го пускат отново. С модернизирана електрическа инсталация на стойност 11,7 млн. долара са намалили сметките си с 2,5 милиона долара на година.

Това е петият най-голям затвор в страната и изисква 2.4 мегавата електроенергия, за да могат да бъдат държани заключени три хиляди затворници.

Вижте повече във видеоматериала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
kane
преди 10 години
В САЩ затворите са частнниДОбре възвръщаем парите бизнес еСвръхбогатите са собствениците имИ лобират постоянно за нова клиентелаКато променят така законите че е супер лесно да се озовеш там за години напредНо нали все пак това е нечеии бизнес и хората се грижат за печеалбите си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
I
преди 10 години
11,7 милиарда доалара?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Те да не строят Белене за 3000 човека?Ако спестяват 2.5 милиона на година, след 4600 години ще избият инвестицията.Тези от Блумбърг са се побъркали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още