IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на малки фирми в Европа и САЩ са все по-песимистично настроени

Малкият бизнес трудно намира финансиране за проектите си, показа проучване на застрахователната компания Hiscox

17:35 | 03.09.13 г.
Собственици на малки фирми в Европа и САЩ са все по-песимистично настроени

Собствениците на малки компании са по-песимистично настроени, показва проучване на застрахователната компания Hiscox, проведено сред представители на 3 хил. фирми в Холандия, САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Испания.

Според данните само 29% от малките компании са успели да пуснат нов продукт на пазара през последната година. В повечето държави правителствата призовават за схеми за финансиране на малкия и средния бизнес. 78% от собствениците на малки предприятия обаче заявяват, че трудно успяват да получат пари за своите проекти.

Средно собствениците на малки компании работят по 41,1 часа седмично, показа още проучването. Най-дългото работно време е в Германия  - почти 44 часа, докато във Великобритания е 37,6 часа. Законодателството в ЕС забранява работа от повече от 48 часа на седмица.

Повече за настроенията на собствениците на малки компании можете да чуете в коментира на Нейра Чехич, направен специално за телевизия Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още