IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва ли предаването на властта в Samsung Group?

Председателят на компанията Лий Кун-хи започва постепенно да прехвърля отговорности на своите деца, след като получи сърдечен удар

11:31 | 15.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започва ли предаването на властта в Samsung Group?

Джей Лий ще наследи баща си Лий Кун-хи, поемайки поста на председател на две фондации на Samsung Group, обявиха от конгломерата.

46-годишният мъж ще последва стъпките на баща си в компанията, докато 73-годишният Лий Кун-хи е в болница, тъй като получи сърдечен удар преди повече от година. Синът ще стане председател на Фондация Samsung Life Public Welfare и на Фондацията за култура на Samsung, като това ще се случи на 31-ви май, разкри говорителят на компанията, цитиран от Ройтерс.

Фондациите притежават дялове в Samsung Life Insurance, важна част от структурата на конгломерата, която позволява на семейството на Лий да контролира групата, въпреки че разполага с относително малки дялове от нея.

Вътрешни лица твърдят, че след приемането на бащата в болницата младият Лий е станал човекът, на когото се падат най-важните решения в конгломерата, който включва гиганта в производството на смартфони Samsung Electronics. Назначенията му във фондации обаче за първи път показва официално предаване на ръководната роля на Лий Кун-хи, който е председател на Samsung Electronics.

“Ключов момент в процеса на наследяването е контролирането на фондациите, защото те притежават дялове в ключовите компании на Samsung Group”, твърди Парк Дзю-гун, ръководител на корпоративния регулатор CEO Score.

През изминалата година Samsung Group предприе поредица от ходове, в които инвеститорите и анализаторите виждат подготвяне за предаване на властта от възрастния Лий към трите му деца.

Няма потвърждение от самата компания за официално планирано прехвърляне на отговорности, а говорителят на Samsung Group отказва да коментира кога синът на Лий ще поеме председателския пост. 



Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още