IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Бисерински: Приватизацията на БФБ ще раздвижи капиталовия пазар в България

През последните дни инвеститорите запазват неутрални позиции, заяви изпълнителният директор на “Селект Асет Мениджмънт”

19:42 | 14.05.13 г. 3
Г. Бисерински: Приватизацията на БФБ ще раздвижи капиталовия пазар в България

Всяка година се коментират различни мерки за раздвижване на капиталовия пазар, но до момента няма видими резултати. Приватизацията на Българската фондова борса обаче би постигнала необходимия тласък, коментира в предаването INVESTBOOK на телевизия Bulgaria ON AIR Георги Бисерински, изпълнителен директор на “Селект Асет Мениджмънт”. Според него тази стъпка е от изключително значение за привличането на инвеститори и по-качествени емитенти.

Относно държавната политика за развитието на капиталовия пазар у нас Бисерински обясни, че протекцията не е вариант. „Въпреки че успешния модел на Варшава и Истанбул е плод именно на държавна протекционистична политика, това не важи за България. Считам, че ефектът ще бъде дори негативен, особено след като протекцията бъде свалена“, обясни финансистът.

Според него инвеститорите са чувствителни към политическата несигурност, но това е характерно за целия регион, не само за България. „През последните няколко дни капиталовложителите запазват по-скоро неутрални позиции, вместо да предприемат конкретни действия за изтегляне на вложенията си в страната“, каза още Бисерински.

„За последните 6 месеца индексът SOFIX е нагоре с 25%, което е доста сериозен ръст. Важно е да се отбележи, че пазарите бяха притеснени повече през февруари, когато България бе залята от протести, отколкото в момента“, посочи изпълнителният директор на “Селект Асет Мениджмънт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
vivankata
преди 10 години
И прокуратурата бих добавил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
"Г. Бисерински: Приватизацията на БФБ ще раздвижи капиталовия пазар в България" НЯМА !:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
mapto
преди 10 години
Само когато КФН се събуди и започне да работи капиталовия пазар в България ще има шанс да се раздвижи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още