IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ: Токът може да поевтинее, защото пада цената на едро в Централна Европа

Няма изкуствено завишени цени в България, смятат от ЧЕЗ България

12:32 | 02.04.15 г.
ЧЕЗ: Токът може да поевтинее, защото пада цената на едро в Централна Европа

Цената на електричеството у нас може да намалее, защото намалява цената на едро на електричеството, продавано в Централна Европа. Тази прогноза направи регионалният директор на ЧЕЗ България в ефира на телевизия Bulgaria on Air.

ЕРП-тата не са отговорни за цените – те се определят от енергийния регулатор и обвиненията срещу компаниите са манипулативни, категоричен беше той.

“При нас остава много малка част (от цената на електроенергията – бел. ред) и ние не сме отговорни нито за високите, нито за ниските цени в България“, каза Докладал.

Няма изкуствено завишаване на цените, категорична беше и Зорница Генова, директор „Регулация“ в ЧЕЗ България. Тя посочи още, че енергийният регулатор не признава всички разходи, които дружествата реално извършват за разширяване на мрежата си, така че да се получава услуга с високо качество. 

ЧЕЗ България подкрепя либерализацията на енергийния пазар и промените в закона за енергетиката, категорични бяха Докладал и Генова. Докладал припомни, че свободният избор е само за доставчика на енергия, но разпределителните дружества ще останат и техните услуги ще продължат да бъдат обект на регулация.

Какъв коментар направи Петър Докладал за приватизацията на енергийния сектор у нас вижте във видеото.

Още видеоматериали можете да намерите в сайта на телевизия Bulgaria on Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още