IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еколози внасят сигнал срещу министъра на околната среда и водите

Организират голям общонационален протест на 11 февруари срещу застрояването на Южното Черноморие

17:53 | 06.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Еколози внасят сигнал срещу министъра на околната среда и водите

Еколози внасят сигнал до главния прокурор срещу министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Според тях тя трябва да спре устройствения план на Царево, защото за него липсва екологична оценка. Екозащитниците обявиха още, че организират голям общонационален протест на 11-и февруари срещу застрояването на Южното Черноморие.

Няколко еко организации, сред които „Коалиция да остане природа в България“ и „Да запазим Корал“, дават срок до следващата сряда , в който управляващите да предприемат реални действия, с които да спрат застрояването на парк „Странджа“.

В противен случай те ще внесат подписка срещу застрояването на Южното Черноморие, в която са се включили 21 000 души. Копия от нея ще бъдат изпратени, освен до българските институции, също и до Европейската комисия и Европейския парламент.

Според екозащитниците предстоящото застрояване по Южното Черноморие вещае екологична катастрофа. Пречиствателните станции в района са остарели, не функционират добре и не могат да бъдат натоварени допълнително, както предвиждат плановете за строителство в района.

Преди два дни министърът на околната среда и водите Искра Михайлова заяви, че министерството спира инвестиционните намерения в Царево. Указание за това трябва да бъде изпратено до края на седмицата на Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още