IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейбъристите са против референдум за излизане на Великобритания от ЕС

Лидерът на партията Ед Милибанд обвини консерваторите на Камерън, че спекулират с темата и обсебват с нея обществото

15:35 | 12.03.14 г. 1
Лейбъристите са против референдум за излизане на Великобритания от ЕС

Едно бъдещо правителство на Великобритания, водено от лейбъристите, няма да провежда референдум за напускане на Европейския съюз, обяви лидерът на партията Ед Милибанд пред Financial Times.

По думите му, ако Брюксел не поиска допълнително увеличаване на правомощията на централните институции за сметка на националните такива, няма причина Обединеното кралство да напуска Европейската общност.

Милибанд подчертава още, че лейбъристите вярват силно в европейското бъдеще на страната. Той обвини консерваторите на премиера Дейвид Kамерън, че спекулират с темата и по определен начин обсебват с нея обществото.

Камерън вече обеща провеждането на референдум през 2017 г. и наред с имиграционната политика, това е основният преизборен коз на партията му.

Политическите анализатори тълкуват позицията нa Милибанд като компромис между онези членове на Лейбъристката партия, които са против европейското бъдеще на страната, и другите, които настояват, че лейбъристите не могат да бъдат считани за „Партия на елита“.

Според Милибанд обаче ЕС има нужда от няколко спешни реформи, в това число реализиране на свободен пазар в енергетиката, услугите и дигиталната икономика.

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
eboyanov
преди 10 години
Да затварят Ламанша и ЕС ще фалира. :D:D:D:D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още