IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадона е спечелила най-много за една година

Поп иконата изпреварва режисьора Стивън Спилбърг и авторката на „50 нюанса сиво“ Ерика Джеймс

15:36 | 27.08.13 г.
Мадона е спечелила най-много за една година

Поп иконата Мадона е най-печелившата звезда в света за изминалата година, според класацията на списание Forbes. Певицата успя да надмине по печалби имена като Опра Уинфри и Стивън Спилбърг.

За годината до юни 2013-а 55-годишната Мадона е успяла да спечели 125 милиона долара. Успехът й се дължи главно на световното й турне, модната й линия и парфюмите й.

Списанието отбелязва, че това са най-големите печалби, които поп иконата отбелязва за едногодишен период от време от началото на класацията през 99-а година.

Втори в класацията на Forbes е режисьорът Стивън Спилбърг с печалби от 100 милиона долара главно благодарение на 3D версиите на Извънземното и Джурасик Парк за 20-та годишнина на филмовите хитове. Спилбърг също така получава и дял от продажбите на всички билети в развлекателните паркове на Uneversal Studios.

Третото място се поделя от три знаменитости – авторката на „50 нюанса сиво“ Ерика Джеймс, продуцентът Саймън Коуел и скандалният водещ Хауърд Стърн – всички с печалби от 95 милиона долара.

Веднага след тях е авторът на трилъри Джеймс Патерсън с 91 милиона долара, следван от телевизионния и радио водещ Глен Бек с милион по-малко.

В топ 10 на Forbes попадат още режисьорът Майкъл Бей, продуцентът Джери Брукхаймър и поп звездата Лейди Гага, която е спечелила 80 милиона долара през изминалата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още