IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плаващи паркинги ще решават проблема с паркирането в Истанбул

Стари фериботи ще осигуряват място за над 400 автомобила и ще бъдат оборудвани с кафенета, места за отдих и арт галерии

11:55 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Плаващи паркинги ще решават проблема с паркирането в Истанбул

Стари фериботи се превръщат в плаващи паркинги в Истанбул. Основната идея на властите е по този начин да се разреши проблемът с автомобилния трафик в най-големия турски град.

Излезлите от употреба и закотвени в Босфора фериботи ще бъдат трансформирани в многоетажни паркинги. Те ще са разположени в непосредствена близост до най-горещите точки в Истанбул.

Всеки плаващ паркинг ще осигури място за 400 автомобила и ще предоставя и друг вид екстри като кафенета, места за отдих и арт галерии. Цената му възлиза на около 12 млн. долара. Планът за изграждането на плаващи паркинги е един от мащабните проекти в 16-милионния Истанбул.

През октомври беше открит тунелът под Босфора. Той дава възможност метрото да свърже за няколко минути двата бряга на турския мегаполис, като по този начин се облекчават проблемите с натоварения трафик. Властите възнамеряват да изградят също трето летище в града и трети мост над Босфора.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още