IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин и корейска певица в битка за Личност на годината на списание Time

Официалните резултати ще бъдат огласени на 13 април

12:45 | 11.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Путин и корейска певица в битка за Личност на годината на списание Time

Президентът на Русия Владимир Путин стана личност на годината в класацията, съставена от читателите на американското списание Time. Той разделя първото място с 6,9 % от гласовете с южнокорейската певица Си Ел от групата 2NE1, получила същия брой гласове, предава БТА, цитирана от Dnes.bg.

Гласуването се е състояло на официалния сайт на изданието и във всичките му акаунти в социалните мрежи. То е завършило в петък в 23:59 часа по времето на Източното крайбрежие на САЩ или в 6:59 часа днес по московско време, предава ТАСС.

В първата тройка е попаднала още една представителка на шоубизнеса - известната американска певица Лейди Гага.

Папа Франциск е на десета позиция в Топ 100 с 1,5%. Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел са заели 11-о и съответно 12-о място с 1,5% и 1,4%.

Сред другите световни лидери, намерили място в класацията, са канцлерът на Германия Ангела Меркел с 0,9%, президентът на Китай Си Дзинпин и президентът на Сирия Башар Асад също с 0,9%. Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е с 0,8 %. Далай Лама е на 7-о място с 1,7% от гласовете.

Резултатите от класацията са предварителни. Официалните ще бъдат огласени на 13 април, след като списание Time извърши окончателното преброяване на гласовете. Самата редакция на списание Time ще огласи своята класация на 16 април.

Седмичникът Time излиза от 1923 г. Рейтингът Топ 100 на най-влиятелните личности в света се публикува от 1999 г. насам. Често мненията на читателите и на самото издание не съвпадат.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air

Още международни новини четете в Dnes.bg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още