IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Расте търсенето и предлагането на биохрани

Пазарът все още не е структуриран и ще последва окрупняване, заяви Любомир Маринов

15:23 | 27.07.15 г.
Расте търсенето и предлагането на биохрани

През последните години има възходяща тенденция при търсенето и предлагането на биохрани и храни, произведени от сертифицирани производители или директно от фермите. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air Любомир Маринов, управител на платформата Proizvoditel.bg.

Той смята, че повечето биопродукти, предлагани в България, действително са такива, но винаги има риск от злоупотреби, които би трябвало да бъдат засечени от контролните органи.

Тъй като много фермери произвеждат продукция в малки обеми, не могат да направят икономия от мащаба, заяви Любомир Маринов. Според него има тенденция към спад на цените в последните месеци, въпреки че интересът към тези продукти расте.

Пазарът все още не е структуриран и ще последва окрупняване, очаква той.

За продажбата на храни чрез платформата той уточни, че работи с малки ферми, като фермерите задължително са регистрирани. „Когато човек купува директно от производител, трябва да е сигурен, че фермерът е регистриран, предлага сертификат за качество и протокол за съответствие на дадената продукция“, препоръча  Маринов.

Той допълни, че за фермерите не е скъпо да представят продукцията си в онлайн платформите.

Вижте още във видеото:

Още видео материали можете да видите в сайта на Bulgaria On Air
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още