IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдебен иск срещу Доналд Тръмп за измама

Срещу неговия университет има хиляди получени оплаквания

13:06 | 25.08.13 г.
Съдебен иск срещу Доналд Тръмп за измама

Главният прокурор на щата Ню Йорк подаде съдебен иск срещу милиардера Доналд Тръмп в размер на 40 млн. долара, съобщи Bulgaria On Air.

Прокуратурата обвинява университета на Тръмп в измама на над 5000 души с лъжливи обещания да бъдат обучени как да забогатеят в сферата на недвижимите имоти.

Университетът на милиардера е предлагал безплатни семинари, на които са били преподавани техники за инвестиране в недвижимите имоти, използвани от Тръмп в неговата успешна бизнес кариера. Вместо това обаче кандидат студентите е трябвало да заплащат по над хиляда долара за тридневен семинар, на който така и не научавали как да получат достъп до източници на финансиране. Обещавано им е и личното присъствие на Тръмп на курса, което така и не ставало.

„Търгувайки със звездния си статут, Тръмп се появява лично в рекламите с фалшиви обещания, за да убеди хората да харчат десетки хиляди долари, които не могат да си позволят за уроци, които така и не получават“, заявява прокурор Ерик Шнайдерман в своето обвинение.

Записалите се освен това са бивали окуражавани да продължат обучението си в елитна програма на цена от между 10 и 35 000 долара. Освен това не се изпълнявало и обещанието за стаж в престижни компании.
Университетът на Тръмп не е имал разрешително да се нарича по този начин.

Искът на прокуратурата е заведен след хиляди получени оплаквания. В него се съдържат обвинения в мошеничество и нарушаване на федералния закон за правата на потребителите.

Тръмп отрече обвиненията, като заяви, че 98% от неговите студенти са останали доволни от обучението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още