IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вл. Уручев: Енергийният съюз ще се отрази положително на цената на газа за България

В един общ пазар цената ще се понижи, заяви пред Bulgaria On Air евродепутатът

13:20 | 28.02.15 г.
Вл. Уручев: Енергийният съюз ще се отрази положително на цената на газа за България

Създаването на Европейски енергиен съюз ще се отрази положително на цената на газа за България. Това заяви в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria On Air евродепутатът от Комисията по енергетика в Европейския парламент Владимир Уручев.

"Ние плащаме високи цени за внос на енергия заради това, че имаме двустранен договор с Русия, с включена цена, за която сме се преборили сами", посочи Уручев и добави: "В един общ пазар, в който ще могат да се разпределят газови потоци в условията на конкуренцията, цената ще се понижи".

Още за това как европейския енергиен съюз ще се отрази на цените на енергията у нас и как ще се отрази на бъдещи енергийни проекти - гледайте в 18:00 часа в "Брюксел 1". Другите две теми в предаването са 4-месечната отсрочка, която Гърция получи от Еврогрупата, и специалното наблюдение на Европейската комисия върху България във връзка с проблемите във финансовия сектор.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още