IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 2019 г. спира частното строителство в общините без общ устройствен план

Въвеждането на забраната е отложено с три години, трябваше да влезе в сила по-късно тази година

10:29 | 09.02.16 г. 2
От 2019 г. спира частното строителство в общините без общ устройствен план

В общините без общ устройствен план няма да могат да се изпълняват частни инвестиционни проекти от 2019 г., съобщи пред БНР зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

В тези общини ще могат да се реализират само публични обекти и обекти от национално и регионално значение. За нарушителите са предвидени и финансови санкции.

Срокът е отложен с три години, уточни Нанков, като припомни, че забраната трябваше да влезе в сила по-късно тази година.

Все още обаче много общини нямат общ устройствен план, въпреки че са задължени да изработят със закон. От бюджета за подготовка на градоустройствени планове, който държавата отдели за миналата година, не са усвоени 2 млн. лева, уточни Нанков.

За тази година Министерството на регионалното развитие и благоустройството е предвидило 4 млн. лева в бюджета си за финансиране на процеса по подготовка на общи устройствени планове на по-малки общини с по-скромни финансови възможности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Батко
преди 8 години
Това е като енергийната ефективност.Никой не прави паспорт на жилището си,а крайните срокове идват и си отиват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
За нарушителите са предвидени и финансови санкции.Срокът е отложен с три години, уточни Нанков, като припомни, че забраната трябваше да влезе в сила по-късно тази година.А ви го... 1) Имам 3 год а си праим що си сакам!2) И след тия 3 год. че си строим и че си плащам, че ми накриват капата!Багери трябва не само финансови санкции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още