IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлага се отдаването на банята в Банкя на концесия

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска въпросът за бъдещето на банята да се обсъди по-подробно с гражданите на Банкя

12:37 | 11.04.13 г.
Отлага се отдаването на банята в Банкя на концесия

Столичният общински съвет (СОС) реши да отложи обсъждането на предложението за отдаването на концесия на банята в Банкя по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде БТА.

Фандъкова обясни, че въпросът с концесионирането на банята, която е и паметник на културата, не е бил обсъден с гражданите на Банкя. Тя посочи, че през следващите месеци ще се проведат необходимите срещи и ще бъдат разгледани всички предложения на гражданите.

Столичната община получи правото да се разпорежда с централната баня в Банкя пез 2010 г., когато собствеността върху имота й беше прехвърлена от Министерството на здравеопазването. Оттогава общината на няколко пъти обяви намерението си да отдаде банята на концесия, но това е първото предложение, което стига до общинския съвет.

Предложението за концесия предвиждаше да бъде създаден градски СПА комплекс в Банкя, а периодът й е 35 години. От бъдещия инвеститор се изисква да ремонтира сградата съгласно изискванията за реконструкциите на паметниците на културата, да я превърне в съвременен СПА център, както и да изгради луксозен СПА хотел, от който концесионерът да си възвърне инвестицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още