IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат още 3,8 млн. лв. за довършването на "военното НДК"

Решението за това ще бъде взето още днес "на подпис", съобщи премиерът Бойко Борисов

10:22 | 30.07.15 г.
Отпускат още 3,8 млн. лв. за довършването на "военното НДК"

3,8 млн. лв. ще бъдат отпуснати още днес за довършването на сградата на съда, известна като „военното НДК“. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като инспектира сградата заедно с министъра на правосъдието Христо Иванов, министъра на финансите Владислав Горанов, главния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Решението за това ще бъде взето днес "на подпис", каза премиерът, цитиран от БТА

Правосъдният министър отбеляза, че тези пари ще са достатъчни сградата да бъде довършена и това може да стане до края на тази година.

През март Христо Иванов заяви, че за ремонта и довършването на „военното“ НДК са необходими приблизително 11 млн. лева. Тогава се предвиждаше официалното откриване на сградата да бъде след около месец и половина.

Идеята Софийският районен съд и Районната прокуратура да се преместят във военното НДК датира от предишния кабинет на Бойко Борисов. Тогава правителството предостави и средства на военното и правосъдното министерства за довършването и пригодяването на сградата. Проектът обаче беше блокиран заради спор за авторски права с архитекта.

Строителството на сградата започна през 2004 г. по времето на тогавашния министър на отбраната Николай Свинаров. За строежа отговаряше Изпълнителна агенция ''Военни клубове и информация''. През миналата година бившият главен секретар на агенцията Иван Иванов беше осъден заради умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка за проектирането на сградата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още