IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София дава 5,5 млн. лв. за спортна инфраструктура през 2015 г.

Предстои строителството на нови физкултурни салони, ремонт на съществуващи, както и на училищни басейни, изграждане на фитнес площадки на открито

17:25 | 04.03.15 г.
<p>
	Обновената зала &quot;Триадица&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Обновената зала "Триадица". Снимка: БТА

Столична община ще инвестира около 5,5 млн. лв. в спортна инфраструктура през 2015 г. по различни програми, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на реновираната зала "Триадица", съобщи агенция "Фокус".

По думите на Фандъкова през тази година и в следващите две общината се е насочила към развитието на спортната инфраструктура.

Предстои строителството на нови физкултурни салони, ремонт на съществуващи, както и на училищни басейни, изграждане на фитнес площадки на открито, заяви кметът.

"Всяка година до 2018-та ще се стремим да разширяваме спортната база, с това да стимулираме и учителите, и децата да спортуват", добави тя.

След откриването на реновираната спортна зала "Триадица” днес стана ясно, че Столична община е сключила договор за 10 години с Българската федерация по баскетбол за ползване на залата.

„Сега очакваме през тази година с министъра на спорта да се ремонтира зала "Фестивална", допълни Фандъкова.

"София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. и тази инициатива е насочена към масовия спорт”, каза още кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още