IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговете за земя на Агрион ще продължат до края на месеца

Досега най-много са били подадените оферти за парцели в Бургас и Пловдив, отчетоха от българското дружество Агрион

11:02 | 05.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Агрион</em></p>

Снимка: Агрион

Засилен интерес към покупките на земя с търгове отчетоха от водещата българска компания за Агрион. В началото на тази годината тя организира поредица от продажби за парцели на нейни партньори.

Процедурите ще продължат до края на месеца, като все още има възможност да се участва с оферти за атрактивните имоти, посочиха от дружеството.

„Досега резултатите показват засилено търсене към покупката на добра земя на наистина добра цена. Например за един пакет в област Бургас получихме 5 заявки за участие в търга. Най-много са запитванията за парцелите в Пловдив и Бургас. Сериозен интерес има и към имотите, които предлагаме в Русе, Велико Търново и Враца”, коментираха от мениджмънта на компанията.

Експертите отчетоха интерес към парцелите основно от фермери, арендатори и земеделски производители, които имат сериозни намерения за увеличаване на стопанствата си. 

Запитвания обаче има и от хора, които искат да инвестират в земя с цел доходност в бъдеще или такива, които тепърва навлизат в сектора. „Сега е моментът да се възползват от наистина добри възможности. Искаме да подкрепим и интереса към развитие на земеделски проекти като съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, посочиха от Агрион.

Подобна мащабна инициатива с аукциони за ниви се прави за първи път у нас. Парцелите са в цялата страна, като на сайта на компанията са публикувани подробности за тях в специална секция, в която могат да се разгледат и да се изтегли необходимата документация за участие в процедурата.

Дейността на компанията е фокусирана върху купуването и наемането на земя. В тази връзка плановете за 2016 г. включват активното управление на портфолиото, което налага продажбата на част от поверената за управление земя. Т.е. корпоративната стратегия е фокусирана върху концентриране и окрупняване на земята на база собственост. В очакванията си за 2016 г. мениджърите на дружеството прогнозират тенденция към динамика в цените на земята, чиято посока ще се определя именно от интереса и възможностите за покупки от страна на земеделските производители.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични дружества в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. компанията откри официално мрежата си от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още