IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1400 обаждания към Центъра за бизнес информация в MИ за 4 месеца

13:53 | 04.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
1400 обаждания към Центъра за бизнес информация в MИ за 4 месеца
За четирите месеца от своето функциониране от Центърът за бизнес информация към Министерство на икономиката (МИ) са потърсили съдействие близо 1400 фирми и физически лица, съобщиха от министерството.

Най-много обаждания са регистрирани от София, следват тези от по-големите областни центрове в страната, между които са Варна, Стара Загора и Велико Търново.

Центърът за бизнес информация към МИ бе създаден в средата на месец септември по Комуникационната стратегия за присъединяване на България към ЕС.

Фирмите търсят информация за възможностите за финансиране на стартиращи и вече съществуващи предприятия, по действащи в Министерството на икономиката програми и проекти на Европейския съюз.

Около 60% от обажданията са насочени към европейските изисквания и стандарти в секторите храни, текстил и машиностроене. Интерес представляват за фирмите и търговските договорености между България и Европейския съюз, както и предстоящото подписване на Протокола за оценяване на съответствието и признаване на промишлените стоки към Европейското споразумение за асоцииране (РЕСА).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 09.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още