IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по храните засилва проверките по морските курорти

Проверяват се хотели, заведения и временни обекти

14:26 | 06.07.15 г.
Агенцията по храните засилва проверките по морските курорти

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) засилва проверките по морските курорти. От миналата седмица са командировани инспектори от вътрешността на страната. Те подпомагат служителите в областните дирекции по безопасност на храните в градовете Варна и Бургас при проверките в разгара на летния сезон, съобщиха от Агенцията.

От началото на юни инспекторите към трите Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас са извършили 519 проверки. Те обхващат обекти за търговия с храни, заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, както и предлагащи услугата „all inclusive”, намиращи се в морските ни курорти. 

Проверени са 231 заведения за обществено хранене, 151 обекта за търговия с храни, 93 временни и сезонни обекта и 44 предлагащи услугата  „all inclusive”.

Най- честите нарушения, които инспекторите на БАБХ констатират, са липса на регистрация по Закона за храните, пропуски при етикетировка на предлаганите храни, персонал без лични здравни карти, смесено съхранение на различни групи храни, несъответствия по сграден фонд и оборудвания.

В резултат проверяващите са направили 39 предписания и са съставили 8 акта за административно нарушение. До този момент няма затворени търговски обекти, или такива с временно преустановена дейност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още