IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ е готова да отпусне до 14 млн. лв. за почистването на влаковете

Намирането на външна фирма, която да чисти локомотивите, е една от мерките за намалявене на разходите на задлъжнялото дружество

11:34 | 29.09.12 г.
БДЖ е готова да отпусне до 14 млн. лв. за почистването на влаковете

Вероятно фирма “Василка София” ще се заеме с почистването на влаковете и локомотивите на “БДЖ-Пътнически превози” за следващите три години, научи Investor.bg от свои източници. 

Фирмата е единственият кандидат, подал обвързваща оферта за участие в обществената поръчка, която БДЖ възложи в края на август за почистването на влаковете си.

Крайният срок за подаване на оферти изтече преди малко повече от седмица.

Според обявата, която дружеството пусна в регистъра за обществени поръчки в края на август, парите, които железницата е готова да отпусне, за да бъдат чистени вагоните и локомотивите, с които оперира, е близо 14 млн. лв.

Посоченият срок за изпълнение на поръчката бе три години.

Сред изискванията, които БДЖ имаше за потенциалните кандидати бе те да имат оборот от дейността си през последните три години равен или по-голям от 12 млн. лв. без ДДС.

Възлагането на обществената поръчка за намиране на външна фирма, която да чисти “Пътнически превози”, е една от мерките на холдинда, с които ще намали разходите си. Подобни практики за аутсорсване на определени дейности на дружеството са част от плана за оздравяване на железницата, който трябва да бъде изцяло финализиран до 2014 г.

Това е вторият опит, при който държавното дружество се опитва да намери фирма за почистване. Предишният  търг бе пуснат в края на м.г., но бе прекратен, тъй като фирмата, стигнала до финала - "Комекс - РМ", се отказа от задачата и впоследствие не се намери друг желаещ.

Тогава стойността на обществената поръчка, както и срокът за изпълнението й бяха същите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Cleanito
преди 10 години
"Сред изискванията, които БДЖ имаше за потенциалните кандидати бе те да имат оборот от дейността си през последните три години равен или по-голям от 12 млн. лв. без ДДС!!!"Само БДЖ може да направи 2 обществени поръчки с почти еднакви условия за кандидатстване преди да се освести и то, не точно!Абе тези хора не разбраха ли, че банките спряха да финансират къде по прости проекти на фирмите за почистване, та поставят и някакви безумни условия на, които могат да се закачат само 3-4 фирми в българия...Ние в Cleanito сме в същия бизнес: http://***.cleanito.com и се борим за финансиране на много по-малки проекти, като предоставяме дългогодишни договори подписани с доказани фирми, за доставка на услуги по почистване и поддръжка на хигиената и въпреки всичко срещаме затруднения, та немога да си представя какво отговарят банките на колегите при кандидатстване за финансиране за подготовка по почистването на БДЖ, при положение, че БДЖ се утвърди сериозно като нелоялен платец към длъжниците си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още