Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Бургаски корабостроителници АД e новият мажоритар в ХД Пътища

Продавачи на по-голяма част от акциите от "ХД Пътища" са Красимир Илиев - 7400 акции, и свързани с него лица - 16 акции, "Роуд Дизайн" ЕООД - 2699 акции, и Десислава Любенова - 1154 акции

"Бургаски корабостроителници" АД - Бургас е придобило 11 952 акции, представляващи 69,17 на сто от капитала на "ХД Пътища" АД - София, съобщи Българска фондова борса - София. Прехвърлянето на пакета акции е регистрирано в Централен депозитар на 27 декември.

На 22 декември на фондовата борса бяха сключени сделки с общо 12 040 акции на "ХД Пътища" на цени между 1265 и 1777 лв. за акция.

Продавачи на по-голяма част от акциите от "ХД Пътища" са Красимир Илиев - 7400 акции, и свързани с него лица - 16 акции, "Роуд Дизайн" ЕООД - 2699 акции, и Десислава Любенова - 1154 акции.

След придобиването на този пакет "Бургаски корабостроителници" АД трябва в 14-дневен срок да отправи търгово предложение към останалите акционери в холдинговото дружество или да продаде част от акциите, за да притежава по-малко от 50% от капитала.

"Бургаски корабостроителници" е с основен акционер "Бургаска корабостроителница" с 80 на сто от капитала. Според регистър Апис във второто дружество акционери са регистрираната в Кипър фирма "Занзи холдинг" с 24.87%, Димитър Кимрянов, Христо Генчев и Любомир Томов с по 17.57 на сто, а останалите акции са собственост на група физически лица.

От своя страна "Бургаски корабостроителници" притежава пряко 49% от "Мостстрой" АД и 32.99% от "Либърти металс груп". Собственост на Бургаски корабостроителници са и 51 на сто от "Би Ес Транс Инвестмент джойнт венчър", като в последното дялове имат още "Хотел Рила", "Йорсет холдингс - България" и "Трансимпекс".

Още по темата: България

Последни новини

Коментари ()


Още от България
Преглед на печата за 19 октомври