IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес започва десетият централизиран публичен търг

08:49 | 21.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Днес започва десетият централизиран публичен търг
Днес, 21 февруари, започва Десетият централизиран публичен търг, който ще продължи до 7 март. В рамките на търга АП предлага за продажба акции от 181 дружества. Те ще се продават на приватизационния сегмент на Българска фондова борса - София срещу левове и непарични платежни инструменти.

Срещу непарични платежни средства ще се предлагат 25 от пакетите акции, а 147 срещу левове. За девет дружества се предвижда комбинирано плащане (срещу пари и непарични платежни средства).

Също така днес е крайната дата за записване на акции от ТБ СИБАНК АД – София. В края на последната търговска сесия книжата на банката се търсеха на ниво от 48 лв., а офертите продава бяха на ниво от 53 лв. за брой.

Предложените неизползвани 44 493 права от увеличението на капитала на банката бяха закупени на цена от 15,51 лв. за право. Емисионната и номиналната стойност на една акция от увеличението е 10 лв., а капиталът на банката ще бъде увеличен от 35 млн. лв. на 56 млн. лв.

Крайната дата за прехвърляне на правата на И Ар Джи Капитал 1 е 22 февруари, като всяко закупено право дава възможност за закупуването на една акция с емисионна стойност 1,5 лв. и номинална стойност 1 лв. Крайната дата за записване на акциите от дружеството е 9 март 2005 г.

В момента И АР Джи Капитал -1 АДСИЦ има основен капитал от 2 млн. лв., разпределен в акции с номинал 1 лв. и след увеличението капиталът му може да достигне 3 млн. лв., ако новата емисия се изпълни на 100%.

И АР Джи Капитал -1 АДСИЦ е дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти. Дружеството вече има няколко сгради - хипермаркетът на “Практикер” и търговският център на “Орифлейм” на бул. “Цариградско шосе”, които са отдадени под наем при дългосрочни договори.

На 22 февруари ще се проведе Общото събрание на акционерите на Ривиера АД-Варна. На него акционерите ще овластят на управляващите и представляващи дружеството за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК. В петък книжата на курорта приключиха на ниво от 9 лв. купува и 9,45 лв. продава.

Само ден по-късно ще се проведе общото събрание на Синергон Холдинг АД. На Него акционерите на холдинга ще гласуват за увеличаване капитала на дружеството от 10 528 366 лв. на 21 056 732 лв.

Акциите на Синергон Холдинг приключиха изминалата седмица на ниво от 8,80 лв. купува, а тези продава бяха на ниво от 8,85 лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още