IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери ще мерят сили на първия национален конкурс "Hack Attack"

15:45 | 11.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Хакери ще мерят сили на първия национален конкурс "Hack Attack"
Преференциални цени на IT изложение в НДК

На 17 декември (петък) от 15:00 ч. стартира първият национален конкурс за хакери "Hack Attack", съобщиха организаторите на специализираното ИТ изложение “Компютри за Вас” 2004, в рамките на което ще протече съревнованието.

За участие в "Hack Attack" са се записали компютърни специалисти и хакери от цяла България. До момента броят на отборите, които ще премерят сила, прецизност, знания и умения, е шест. Те ще бъдат с маски, за да се запази тяхната анонимност.

Целта на конкурса е участниците да пробият защитата на специално инсталирани за целта виртуални сървъри или на някой от компютрите на своите противници. Подобен конкурс е уникален за България и се очаква да предизвика голям интерес както сред представителите на специализираните ИТ среди, така и сред всички потребители.

След големия интерес към миналогодишния конкурс по овърклок и тази година в рамките на изложението “Компютри за Вас” ще се проведе и третият национален конкурс "100 GHz". Конкурсът ще се състои на 18 декември (събота) от 11:00 ч. Победител ще бъде участникът, реализирал най-голямо подобрение в системната производителност на компютърната конфигурация.

Изложението “Компютри за Вас” 2004 е с свободен вход и ще се проведе в периода 14 -18 декември в зала 6 на НДК. В рамките на форума ще бъдат представени последните постижения в областта на компютърните и комуникационните технологии. Фирмите-участнички (общо 50 на брой) ще представят последните иновации в различни сфери, между които компютърна и офис техника, софтуер и мултимедия, мобилни комуникации, системи за сигурност и офис оборудване. Във връзка с настъпващите Коледни и Новогодишни празници изложителите ще предлагат своите продукти на преференциални цени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още