IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционните посредници с лиценз станаха 25

Към днешна дата 12 са инвестиционните посредници с пълен лиценз, а други 13 притежават лиценз от “среден” тип

16:24 | 15.03.06 г.
Инвестиционните посредници с лиценз станаха 25

Лицензираните инвестиционни посредници вече са 25, докато само преди седмица техният брой бе 20, стана ясно по време на днешния брифинг, проведен от Комисията за финансов надзор.

Днес нов лиценз получиха ФК “Карол” АД, “ДЗИ Инвест” АД, “МакКап Брокерс” АД, “АБВ Инвестиции” ЕООД и “ББГ Симекс” ООД. Първите три посредника разполагат с собствен капитал над 1,5 млн. лв., с което получават пълен лиценз. Те ще има възможност да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги, включително поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

Останалите два посредника - “АБВ Инвестиции” и “ББГ Симекс” към момента са с лиценз от “среден тип, за който се изисква капитал от над 250 хил. лв. Двата посредника ще могат да извършват предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

Към днешна дата 12 са инвестиционните посредници с пълен лиценз, а други 13 притежават лиценз от “среден” тип.

Днес КФН взе решение за образуване на производство за отнемане на разрешението за извършване на дейност като инвестиционен посредник на “Фининвест“ АД, гр. Кюстендил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още