IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 30% от правата на ФНИ България се изтъргуваха днес

Постъпленията от публичното предлагане ще бъдат използвани за реализиране на инвестиционните проекти на дружеството

14:08 | 26.04.06 г.
Над 30% от правата на ФНИ България се изтъргуваха днес
В 21 сделки по време на първия ден от търговията с правата на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София бяха прехвърлени 6,064 млн. броя, представляващи 30,1 на сто от общия брой на издадените права.

Минималната цена днес бе 0,08 лв., а максималната достигна 0,10 лв. Срещу всяко придобито право може да се запишат две от новите акции на фонда по номинална стойност 1,00 лв. и емисионна цена – 1,25 лв.

При успешно увеличение на капитала, той ще нарасне до 60,45 млн. лв., което ще направи фонда най-голямото АДСИЦ в страната. Крайната дата за търговия с правата на пода на борсата е 9 май 2006 г., а на 18 май ще се проведе аукционът за неизползваните права.

Постъпленията от публичното предлагане ще бъдат използвани за реализиране на инвестиционните проекти на дружеството, като през текущата и следващата финансова година те са насочени към закупуване на парцели и строителство и въвеждане в експлоатация на нови сгради. През настоящата година фондът планира да закупи и 40 хил. дка земеделска земя.

Днес по позицията бяха изтъргувани 500 броя на цена от 1,30 лв., без промяна спрямо предходната сесия.


Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още