IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК и данъчните започват съвместни проверки

12:35 | 12.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
НЗОК и данъчните започват съвместни проверки
През миналата седмица е било подписано споразумение между Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Данъчната администрация при Министерство на финансите, съобщава пресслужбата на НЗОК.

Целта на споразумението е да се засили контролът върху договорните партньори на Касата, като се използват по-ефективно правомощията на двете институции. Чрез обмен на информация и съгласувани съвместни действия ще бъде подобрена организацията на контрола по спазване данъчното и здравноосигурителното законодателство, като контролът ще осъществяват Главният данъчен инспектор и директорът на НЗОК, уточняват от касата.

Ще се правят проверки и по конкретни сигнали или с предварително съгласуване. При получен сигнал за нарушение данъчните инспектори ще извършват проверка или ревизия, а служителите от НЗОК ще предоставят експертна помощ.

Експертите ще участват в съвместни работни групи, които ще анализират резултатите и тенденциите при нарушенията, както и ще набелязват ефективни мерки за противодействие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още