IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 февруари

07:44 | 22.02.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Незавършеният гигант на Пампорово се продава
В. Капитал Daily

Един от гигантите на имотния ваканционен бум се продава заради дългове - "Магнолия холидейз" в Пампорово. Недостроеният хотелски комплекс е с цена от 10.32 млн. лв. Освен с размера си - застроена площ от над 27 хил. кв.м, той е знаков и с това, че е на терен от заменените държавни гори. Частен съдебен изпълнител за пръв път ще опита да намери купувач за започнатия преди 10 години обект. От обявлението се вижда, че е ипотекиран в полза на банка и компания за над 16 млн. евро, които според последния отчет са около 15 млн. лв., има вписани залози, наложени възбрани и вписан договор за наем. Собственик и в началото, и сега е Виктор Дрехемов.

Стотици българи мамят със социални помощи в Германия
В. Сега

Няколкостотин български граждани са замесени в един от най-мащабните случаи на измама със социални помощи в Германия, като щетите възлизат на 6 милиона евро, съобщи "Дойче веле". Между 2013 и 2016 г. около 1300 чужденци, повечето от които български граждани, са получавали социални помощи от бюрото по труда в германския град Бремерхафен въз основа на фалшиви документи. Те са представяли фиктивни трудови договори като наети на непълно работно време, след което са се записвали в бюрото по труда като социално слаби.

Пернат дебат
В. Стандарт

Ястреби и врабчета хвърчаха в словесен сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Поводът бе позицията на България за натовската флотилия, която ще тренира в Черно море. Спорде лидера на ГЕРБ под давление на БСП служебният кабинет е клекнал пред Брюксел и е парафирал решението за морското учение, което ще раздразни Москва. "Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче", клъвна своя опонент председателят на БСП Нинова.

180 000 гласа на боклука заради кодекса
В. Труд

Около 180 000 гласа ще отидат на боклука заради последните промени в Изборния кодекс, направени преди президентските избори. По искане на Реформаторския блок през октомври бе решено протестният вот, изразен с квадратчето „Не подкрепям никого“ на парламентарни избори да не се брои. Тезата на депутати от групата на Кунева и Лукарски беше, че ако тези гласове се зачитат като активност, както е на президентски и местни избори, бариерата ще се вдигне над 4%. Опасенията им бяха, че партии като РБ ще останат извън парламента.

Над 7000 безработни богаташи
В. Монитор

7132-ма безработни получават около и над средната заплата, докато си стоят у дома и разполагат със свободното си време. Става дума за нашенци, които взимат обезщетение за безработица между 900 лв. и 1560 лв. Това показват данни на Националния осигурителен институт (НОИ) за ноември 2016 година. В същото време според НСИ средната заплата през този период е била 974 лв. Статистиката на НОИ показва, че 2665 от получаващите обезщетение са получавали между 900 лв. и 1200 лв. месечно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 7 години
Последната "новина" е наистина изумителна! Като им взимаха осигуровките върху заплата 1500-2000 лв. не реваха, а като се наложи да плащат няколко месеца "над средната заплата" изведнъж стана проблем... Ами нали максималният срок в зависимост от стажа е 12 месеца? Хайде пък да си взимат парите, след като им се полагат. Да не говорим, че става дума за квалифицирани хора, които сигурно не чакат последният месец, за да си намерят нова работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още