IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 август

07:39 | 29.08.16 г.
Преглед на печата за 29 август

"Орбико" купува дистрибутора на парфюми "Еверет"
В. Капитал Daily

Хърватската компания Orbico, която притежава втория по големина дистрибутор в страната - "Орбико България", ще придобие контрол върху словенската Everet International – собственикът на "Еверет София". Съобщение за предстоящата концентрация е подадено в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), но подробности за сделката няма. Тя пряко ще засегне България, защото и двете дистрибуторски компании имат бизнес тук - за миналата година общият оборот е в страната е над 580 млн. лв.

Анонимните сигнали ще отпаднат от антикорупционния закон на Кунева
В. Сега

Анонимните сигнали - може би най-спорната част в предложения от вицепремиера Меглена Кунева антикорупционен закон, със сигурност ще отпаднат при предстоящото гласуване на проекта на второ четене. Това показва проверка на "Сега" по предложенията за промени в проекта на закон за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, направени преди окончателното му гласуване на второ четене.

Сделката за Пловдивския панаир буксува
В. Сега

Държавата все още не се е разделила с акциите си в Пловдивския панаир, показа проверка на "Сега". Преди месец правителството реши да прехвърли безвъзмездно 29% от активите на община Варна, а останалите 20% - на Пловдив. Градът на тепетата и в момента е акционер в панаира, но не пряко, а чрез съвместно дружество с известния бизнесмен и активист на БСП Георги Гергов. Впоследствие съветниците в морския град приеха дарението, но тези под тепетата - не, защото се разсърдиха заради подялбата на акциите.

Само 70 болници четат отпечатъци
В. Стандарт

Около 400 болници все още не са поръчали устройствата за прием на пациенти с пръстови отпечатъци. Едва около 70 от лечебните заведения са дали заявка за закупуване на апарутарата, месец преди използването й да стане задължително, съобщи БНВ. Над 30 лечебници вече тестват новата система, при която регистрацията на пациента отнема около минута. Всяка болница сама решава колко устройства са й необходими. Цената на един апарат е близо 290 лв.

Енергото с право да реже чужди жици при авария
В. 24 часа

Бърз интернет или сигурен ток. А не може ли и двете? Всекидневие е да виждаме по стълбовете на енергото накачени десетки жици, които нямат нищо общо с тока. А като стане авария с мрежата на електроразпределителните компании, как тя се отстранява, без да ти прекъснат интернета, или телевизорът ти да угасне, ако си клиент на кабелен оператор? Проект на Закон за електронни съобщителни мрежи и физическа инфраструктура, който е в парламента, се опитва да намери пресечната точка на интересите на електроразпределителните и телекомуникационните компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още