IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ратифицираха годишното споразумение по САПАРД за 67,56 млн. евро

11:28 | 18.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ратифицираха годишното споразумение по САПАРД за 67,56 млн. евро
Парламентът ратифицира годишното финансово споразумение САПАРД за 2004 г. По програмата Европейската общност поема финансово задължение от 67 560 000 евро. Ангажиментът от страна на ЕС е валиден до 31 декември 2006 година.

Народното събрание реши още да отпаднат два текста от проекта за ратифициране на годишното финансово споразумение по програмата за 2004 година.

Общият размер на сключените до момента договори по програмата покрива напълно стойността на влезлите в сила годишни финансови споразумения и това налага временно спиране на сключването на договори от Агенция САПАРД с крайни бенефициенти, обосновават се народните представители.

Според Министерски съвет временното прекъсване на финансовата подкрепа по програмата крие опасност от забавяне на подготовката за хармонизиране на селското стопанство с изискванията на европейското законодателство.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още