IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното министерство договори 9 млн. евро за проекти по ФАР

Най-много са сключените договори по проекта „Алтернативна заетост”

17:03 | 05.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Социалното министерство договори 9 млн. евро за проекти по ФАР

Министерство на труда и социалната политика (МТСП) договори проекти за 9,066 млн. евро по Програма ФАР 2003 - с краен срок 30.11.2005 г., съобщиха от министерството.

Сключени са общо 193 договора с изпълнители по схемите за безвъзмездна помощ, които ще се изпълняват до лятото на 2007 г.

Най-много са сключените договори по проекта „Алтернативна заетост” (168 договора), като целта е повишаване нивото на пригодност за пазара на труда и предприемачеството на работната сила в контекста на алтернативната заетост в северозападен и североизточен регион.

Само два договора обаче са сключени по проект “Професионална квалификация“, който си поставя за задача повишаване на мобилността и конкурентоспособността на работната сила за интегриране в европейския пазар на труда и по-добро управление и подобравяне качеството на професионалното образование и обучение в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още